הזמן שולחן

סיור וירטואלי

צדף, צדף תרדוף

לא רק ערסים בגופיות מביא איתו האקלים הקיצי שכבר מדגדג את האוויר, אלא גם תאווה בלתי נשלטת לדגים ופירות ים. רועי שטיינברג יצא לבדוק מה התחדש במסעדת הצדף בראשון לציון, וסיפק את הקרייב כהלכה

בתקופה האחרונה יצא לי לבלות במספר לא קטן של מסעדות דגים. שילוב של בריאות, קלילות המזון הנדרשת בתקופת הקיץ הדביקה והכבדה ומנעד הטעמים הצבעוניים והכיפיים שבמקומות האלה החזירו אותי אליהם כל פעם מחדש.


 


במסעדת "הצדף" בראשון לציון הייתי כבר כמה וכמה פעמים. היות שזכרתי אותה כמסעדה טובה, החלטתי לשוב ולבדוק האם היא שמרה על אותה הרמה. תפסתי את גיל ושעטתי איתו לבדיקה. מסעדת הצדף מעוצבת מרשים. קירות צבועים אפור בהיר, תקרה גבוהה, קיר יינות איכותי ועשיר הנישא אל על, תאורה נעימה ושלוש נברשות ענק יפהפיות ומרהיבות מגדירים יחד חלל פנימי מכובד, מאיר עיניים, מעורר תיאבון ומזמין. אדי הריח המגרים הנישאים במרומז ברחבי המסעדה לא עוזרים לשמור על אדישות.


 


כוסית גמלא ריזלינג (26 ₪) נבחרה כפתיח אלכוהולי על-ידי גיל, והצליחה לטעמו למלא את תפקידה בהצלחה מרובה. אני בחרתי בשרדונה גמלא של רמת הגולן (30 ₪), שהינו יין בעל גוף בינוני שמציע ניחוחות הדרים טריים, תפוח ירוק וריחות פרחוניים יחד עם רמזים לאפרסק, אלון ווניל. מייד עם ישיבתנו הגיעה המלצרית המקסימה שלנו, קרן, והאירה את שולחננו בשלל מאזטים טעימים ומרחיבי תיאבון במסורת הריפיל. נדגמו קוביות סלק חמצמצות-מתקתקות, גזר חריף לימוני, שורף לשון בארס שובבי שהיה מצוין, סלט כרוב חמצמץ, חציל קלוי טעים "על האש" שהוגש בצורתו הגולמית והמחוספסת, סלסה חרפרפה, טחינה סמיכה ואיכותית, חומוס, סלט ביצים ביתי, איקרה אותנטית עם קוביות בצל סגול קטנטנות, שום קונפי מתקתק ונימוח - חום בגווניו ועשיר בטעמיו - דג מטיאס, צזיקי קריר עם אופי יווני אמיתי וקוביות בטטה א-לה אנטיפסטי שטרפנו בהנאה. היות וחשקתי גם בחריף, קיבלתי זוג פלפלים ירוקים קלויים וחריפים אש שעמדתי מולם בגבורה נאה. לכל אלה נלוו לחמניות ג'אבטה קטנות וחמימות שהשלימו את החוויה. למרות הפיתוי להישאר עזבנו את המאזטים לטובת הראשונות. אלה המשיכו את המומנטום נפלא. ראשונה, הגיעה מחבת רוחשת עם טבעות קלמארי שהוקפצו על הפלאנצ'ה עם אריסה, לימון כבוש, עגבניות מיובשות וזיתי קלמטה (48 ₪). יופי של מנה, שעושה כבוד לפרודוקטים הים תיכוניים. הזמנו גם קרפצ'יו לוקוס (54 ₪), שהוגש פרוס דק-דק עם שמן זית ולימון. מנה עדינה, קריסטלית בטעמיה הנקיים, המדגישה את טעמו הנהדר של הדג המובחר הזה.


 


מדושנים מהחוויה המשכנו לעיקריות: מנת שרימפס מוקפצים בכוסברה, פלפל חריף ושום (84 ₪), שהייתה דומיננטית בטעמיה המזרח תיכוניים, ופילה לוקוס בחמאת לימון שהוגש על מצע אורז פרסי (110 ₪) והיה לא פחות מאדיר. נימוח כל כך, חמאתי, ופשוט טעים.


 


טירמיסו קלאסי וטוב (30 ₪) ומנה מפתיעה של דפי פילו פריכים במילוי שוקולד, עם טבעות קרם ברולה מעל ובננות ברוטב קרמל (38 ₪), גמרו הלל על גזרת הקינוחים ונעלו את הארוחה הקלילה והסימפטית הזו.


 


*הכותב היה אורח המקום.